CLOSE SEARCH

Etter Fødselen

Etter den magiske og slitsomme fødselen har man mye å tenke på. Spesielt om man er førstegangsfødende. Da er det også en ny verden med mye løfting, opp og ned av seng og vogn, samt statiske stillinger når man ammer. Småbarnsforeldre, både menn og kvinner, er ofte innom klinikken vår, Den Gode Rygg, for å få hjelp med sine løfteskader. Som regel er dette ting som er lette å fikse bare man oppsøker hjelp tidlig.

 

 

 

Ammestilling

Amming er vanskelig for ganske mange. Her er det viktig å finne en stilling som er bra for både deg og barnet. Ha godt med puter rundt slik at du kan bygge opp og avlaste når du kan. Hvis du ikke er flink med dette kan du fort bli stiv mellom skulderblad både i muskler og ledd. Om du får smerter, oppsøk en terapeut! Er du tvil finnes det også ammehjelp.

 

 

Fremdeles ryggsmerter etter fødsel

Hvis du har ryggsmerter som ikke slipper taket etter fødselen, bør du følge de samme råd som allerede listet ovenfor. Men du bør også snarest oppsøke kvalifisert hjelp, helst kiropraktor, slik at du blir kvitt smertene dine raskest mulig. Hvis du blir gående med smerter og det ikke blir bedre, risikerer du å få kroniske smerter, også kalt bekkenleddsyndrom

Lange trilleturer med vogn og med dårlige sko kan gjøre vondt verre.