CLOSE SEARCH

Fagpersoner

Har du noe du lurer på kan du etterhvert  få stilt spørsmål til en av våre fagpersoner  som jobber med behandling av bekkenløsning til daglig.

 

 

 

Kiropraktor – Trygg og sikker behandling for gravide

 

Kiropraktoren bør være din primærkontakt når det gjelder smerter i muskel og skjelett. En kiropraktor er å betrakte som en spesialist på muskel/skjelett relaterte problem.

 

En kiropraktor vil ta ansvaret for din helse og være din kontaktperson i mylderet av behandlingstilbud. Ingen er bedre rustet til å diagnosere og koordinere tverrfaglig behandling enn kiropraktorer. De fleste kiropraktorer jobber idag tverrfaglig og henviser videre til andre behandlingsformer ved behov.

 

Kiropraktor Tarjei K. Aarrestad

Tarjei Aarrestad er grunnleggeren og initiativtageren til dette nettstedet og nettstedet www.prolaps.org for personer med prolaps. Tarjei er også gründeren av Den Gode Rygg AS, en tverrfaglig klinikk i Oslo. Han har i alle år jobbet tverrfaglig, og bygget opp verdifull kompetanse på tverrfaglig behandling og har et bredt nettverk av andre terapeuter som han henviser til. Tarjei har i alle år hatt en spesiell interesse for behandling av prolapspasienter og gravide med bekkensmerter. Han er også tidligere medeier i Klinikk For Alle.

 

 

 

Fysioterapi for gravide

Opptrening under tilsyn og rådgiving fra fysioterapeut har vist seg veldig effektivt.

Når man går til en fysioterapeut bør man få behandling, dvs en fysioterapeut som faktisk tar på deg, gir deg massasje med hendene (ikke massasje apparat eller varmepakning), og legger opp et treningsopplegg som er skreddersydd til deg og din rygg. Hvis du opplever at fysioterapeuten eller manuellterapeuten din bare vil snakke om å lære deg å leve med smertene, så bør du oppsøke en annen fysio/MT som har mer erfaring med behandling av bekkensmerter.

 

Fysioterapeut Fredrik Pettersen

Fredrik har lang erfaring med behandling av både enkle og mer kompliserte tilfeller fra sin praksis på Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo. Her jobber han mye med rehabilitering av pasienter som nylig har vært til kirurgisk behandling. Fredrik er aktiv selv, og liker å få pasientene sine i aktivitet også! Han benytter seg av massasje, øvelser, IMS (nåler) for å få deg raskest mulig bra igjen!

 

 

 

 

Akupunktur – Et godt tilbud til gravide

Akupunktur som smertelindring og behandling av andre plager relatert til svangerskap kan være veldig effektivt. Svangerskapskvalme kan behandles hos akupunktør.

En fysioterapeut/manuellterapeut som setter nåler er som regel IKKE en akupunktør. Dette er terapeuter som har tatt et kurs på noen få timer for å kunne sette nåler i muskler.

En akupunktør vil som regel behandle det akutte problemet ditt, men også gå litt mer grundig til verks og behandle andre deler av kroppen samtidig for å øke effekten av behandling.

 

Akupunktør: Per Sloth Jensen og Desiree Tanrikut

Per Sloth Jensen har flere lengre studieopphold i Kina og India. Gründer av Centrum Akupunktur i Oslo. Lærer på Akupunkturskolen i flere år. En allsidig og erfaren akupunktør.

 

Desiree Tanrikut har også flere studieopphold i Kina. Hun har i tillegg full fysioterapeut utdanning, med praksis fra et stort fysikalsk institutt i Roma, Italia. Hun er tidligere profesjonell ballett-danser og har i flere år samarbeidet med Bårdar Danseskole for behandling av danserene der. Behandler mye gravide pasienter.

 

 

 

Massasje for gravide

Massasje på en sliten rygg i svangerskapet er som regel ALLTID en god ide. Massasjen bør da være fokusert i korsrygg, sete, og annen omkringliggende muskulatur.

Ved massasje er det viktig at det du får er muskelterapi. Denne typen massasje er ofte litt ubehagelig de første behandlingene. Forsiktig massasje som man får på feks spa, har ikke noe nevneverdig effekt på denne type problem.

 

Muskelterapeut Aron Rasmussen

Aron Rasmussen har iløpet av de siste 10 år bygget opp verdifull kompetanse på Klinikk For Alle og jobbet tett med de fleste terapeuter der. Han har og videreutdannet seg innen osteopati. Han har lang erfaring med behandling av gravide med symfysesmerter og plager ellers i bekkenet.