CLOSE SEARCH

Symptom

Smerter i Bekkenledd

Smerter som oppstår under svangerskapet som kommer fra ryggen eller bekkenet kan oppleves som veldig intense stikkende eller verkende smerter og det vil være ganske skremmende for mange. Disse smertene er ufarlige for deg og for barnet og kan som regel enkelt lindres ved behandling.

 

Symptomer vil variere fra person til person og fra dag til dag. Plagene øker ofte utover dagen og forverrer seg ved skifting av stilling. Det er også vanlig at plagene starter tidligere og tidligere for hvert svangerskap. Smertene kan komme når som helst i svangerskapet, men er mest vanlig etter 4. – 5. svangerskapsmåned.

 

Smertene som oppleves ved bekkenløsning kan stort sett deles opp i 2 kategorier:

  1. Smerter i korsrygg/sete (blir også kalt bekkenlåsning)
  2. Smerter i symfysen/skambenet (bekkenløsning)

 

 

Årsaken til disse smertene er sammensatt, men man kan i grove trekk forklare det slik: Pga økt press på bekkenet og litt mer elastiske leddbånd vil leddene etterhvert kunne bli presset mot hverandre og bli stående og gnisse mot hverandre. Denne gnissingen skaper en kraftig irritasjon lokalt i og rundt leddet som igjen fører til en hevelse som så vil kunne klemme bort i nervene. Dermed vil man kunne få ganske kraftige smerter, enkelte vil få smerter som best kan sammenlignes med prolapssmerter (invalidiserende smerter).

 

 

Bekkenlåsning – smerter i korsrygg

Smerter i rygg er noe av det vanligste plagene gravide kan få. Disse smertene er lette å fikse, men desverre er det mange som vegrer seg for å oppsøke kiropraktor. Kiropraktorbehandling av gravide er helt trygt både for mor og barn. De fleste vil oppleve en rask bedring iløpet av kort tid.

 

Smerter i korsrygg og setet vil også kunne stråle ut i sidene mot hoftekammen, ut i lysken og ned i ben alt etter hvor kraftig irritasjon som har oppstått. Smerter ned i ben kan være stikkende smerter, men vil ofte være mer en dyp verkende eller støl følelse selv om man ikke har trent. Dette er ikke muskulære smerter men isjias.  Isjiassmerter oppstår når man får irritasjon rundt isjiasnerven i korsryggen.

 

 

Bekkenløsning – smerter i symfysen

 

Smerter i symfysen (også kalt skambenet) vil som regel kunne stråle ned på innsiden av lårene. Smertene forverres ofte ved vanlig gange.

Noen får så store smerter at det blir vanskelig å fungere i det daglige. Da er det på tide å oppsøke kyndig hjelp. Bekkensmerter er ikke noe du må leve med, du kan få enkel og effektiv behandling hos en kiropraktor

 

Andre vanlige Symptom

 

Hvilke smerter og symtpomer du har vil avhenge av hvilken del av bekkenet eller korsryggen som har blitt irritert og hovent.

 

Andre vanlige symptomer:

  • Smerter i korsryggen – kommer fra låsninger i korsryggen
  • Smerter midt bak på bekkenet/halebenet – kommer fra låsning i bekkenet
  • Smerter i hoftekammen – som regel utstrålende smerter fra låsninger i korsrygg
  • Smerter i underlivet – kan komme fra korsryggen, leddbånd eller vevet, men her er det som regel en god ide å sjekke med en gynekolog for å være på sikre siden
  • Smerte foran i symfysen – irritasjon i symfyseleddet
  • Smerter ned på innsiden av lår – kommer fra symfysen
  • Smerter som et belte i nedre del korsrygg – kommer fra låsninger i bekken/korsrygg
  • Smerter ned i lår/legg/fot stikkende/verkendeIsjiassmerter som kommer fra korsryg

 

En kiropraktor vil enkelt kunne diagnosere hvilket problem du har og behandle mye av det selv, og ved behov henvise videre til  fysioterapi eller annen behandling.